Fotball og fotballsko

Livet på kontoret

Selv om de fleste av oss som jobber i shAIRskills er faktiske «shAIRskills’ere» som blir delt ut til andre bedrifter, så hender det at vi møtes på kontoret. Det er alltid kjekt, for da snakker vi om verden der ute – hva vi har opplevd, hørt, snakket om, hvem vi har truffet osv. Vi tar rett og slett med oss masse nytt hjem. Det er ett av mange poenger med shAIRskills.

Jeg må innrømme at vi også snakker veldig mye om fotball, siden flere i selskapet er med i en intern liga i Fantasy Premier League. Selv er jeg helt bakpå når det gjelder fotball. Jeg liker å se kamper, men jeg følger veldig dårlig med. Brann snakker jeg nesten ikke lenger om, og det er månedsvis siden jeg var på kamp på stadion. Jeg tror kanskje Leicester har rykket ned fra Premier League. Så jeg har lite å bidra med når det gjelder hvem som spiller bra hvor.

Men det interessante med fotball, er at du kan trekke så enormt mange paralleller til arbeidslivet. Kanskje ikke med tanke på lønn, livslang læring, rettigheter og plikter, kontraktsforhold og den slags. Men i dag snakket vi for eksempel om dette med hvordan noen spillere blomstrer i ett lag, men visner i et annet. Hva er det som gjør at en av verdens beste fotballspillere blir satt fullstendig og faktisk på sidelinjen av en trener, men kommer på banen og scorer drøssevis av mål for et annet lag? Det kan fremstå som helt uforståelig, men det handler kanskje om veldig enkle ting; hvem du er sammen med, hvordan du samspiller, hvordan treneren din behandler
deg og om du har det bra sosialt.

Er det ikke det samme i arbeidslivet? Jeg vet at veldig mange har opplevd å stagnere, visne og miste motivasjonen i en jobb. Eller at de har en kollega de opplever som umotivert. Jeg har jobbet med flere som har vært geniforklart av tidligere arbeidsgivere og kolleger, men som ikke har fungert hos ny arbeidsgiver. Noen har gått videre og har fått en ny vår. Det viste seg at de ikke fungerte i akkurat det miljøet, med de oppgavene, med den sjefen eller de medarbeiderne. Av og til er løsningen å slutte å gå videre. Andre ganger kan det hjelpe å få komme seg ut i en periode. Få litt nytt påfyll, treffe noen nye folk, lære noe nytt, knytte noen nye kontakter. Det kan du gjøre gjennom shAIRskills. Vi gir deg en lissepasning, og du kan score på åpent mål!