shAIRskills gratulerer daglig leder Anita Nybø med gjenåpningen.

Gratulerer til Fløibanen

shAIRskills gratulerer Fløibanen med gjenåpning av banen.
– Vi kjenner på en stolthet over å ha bidratt til at de ansatte ved Fløibanen ble vel ivaretatt gjennom byggeperioden, sier daglig leder Øystein Haukås.

Fløibanen stengte høsten 2021 for å gå inn i en lang byggeperiode. I denne perioden har banen fått nye vogner og stasjonene er bygget om. Under ombyggingen forsvant arbeidet til de fleste av de ansatte, og permitteringer var et naturlig virkemiddel å ty til for ledelsen. Men da shAIRskills foreslo at Fløibanen kunne forsøke å dele ut sine ansatte i stedet for å permittere, ble dette en løsning for flere av de ansatte.

I byggeperioden har flere av Fløibanens ansatte jobbet for andre bedrifter i Bergens-området, mens de har ventet på å komme tilbake til sin arbeidsgiver. Fløibanen har fortsatt å betale lønn til sine ansatte i perioden, men har viderefakturert denne til de bedriftene som har lånt ansatte fra Fløibanen. Dette er helt i tråd med shAIRskills-modellen for deling av arbeidskraft. Når delingsperioden er over, har de ansatte returnert til sine ordinære jobber på Fløyen. Kun et fåtall har vært permittert i perioden.

Resultatet er at de ansatte har beholdt sitt ansettelsesforhold hos Fløibanen, de har fått lønn som før, men de har jobbet for andre bedrifter i perioden. Dermed har de hatt meningsfulle oppgaver i den tiden de ellers ville vært permittert. Samtidig har Fløibanen unngått å miste flinke ansatte. I stedet kommer de tilbake med nye erfaringer og ny kompetanse etter å ha jobbet for bedrifter som Vil Vite, GC Rieber, Bergen Parkering, Landås Menighets Eldresenter, Sotra Sportsklubb. Hoggorm og Café Opus.

Dette har vært et utrolig spennende prosjekt for shAIRskills. Vi har bidratt til at en av Bergens største turistattraksjoner har ivaretatt sine medarbeidere på en god måte i byggeperioden. Det er vi stolt av, sier daglig leder i shAIRskills, Øystein Haukås.