Fløibanen og shAIRskills samarbeider

Fløibanen skal få nye vogner og stenger ned i 6 måneder. I verste fall må mange flinke ansatte permitteres. Men i denne perioden kan din bedrift bidra til å hjelpe byens store turistattraksjon gjennom å låne deres ansatte slik at Fløibanen unngår å gå inn i nok en runde med permitteringer.

– Vi håper virkelig at flere bedrifter vil ta imot noen av våre flinke ansatte i byggeperioden, sier daglig leder for Fløibanen, Anita Nybø.

– Vi ser med skrekk og gru på å gå inn i nok en periode med permitteringer denne høsten. Vi har en flott gjeng med ansatte som ønsker å bidra med sin kompetanse andre steder, og jeg håper at det bergenske næringslivet vil benytte seg av denne unike muligheten gjennom shAIRskills, sier hun.

God mulighet for faglig påfyll

Etter et stritt korona-år med stengt bane og lange perioder med permitteringer, er Fløibanen i full trafikk igjen. Men den 20. september stenger banen nok en gang. Denne gangen planlagt på grunn av en helt nødvendig opprustning av bane og maskineri. Frem til mars 2022 vil derfor flere ansatte stå uten arbeid. For å unngå permitteringer, ønsker Fløibanen å låne ut sine medarbeidere til andre bedrifter i Bergen i byggeperioden.

– Vi vil gi våre ansatte muligheten til å jobbe andre steder og dele sin kompetanse med andre, men også å få påfyll av ny kompetanse i denne perioden. Vi gjør alt vi kan for å unngå permitteringer. Da er shAIRskills et veldig bra alternativ, sier Anita Nybø.

shAIRskills ordner det praktiske

shAIRskills ordner alt det praktiske rundt delingen. Dersom din bedrift ønsker å leie en av de flinke ansatte fra Fløibanen i perioden, skal det være en lett prosess.

– Fløibanen beholder arbeidsgiveransvaret. De fortsetter å betale lønn til den ansatte i delingsperioden, og så fakturerer Fløibanen kostpris for den ansatte, sier daglig leder i shAIRskills, Øystein Haukås.

– Våre løsninger skal gjøre det enkelt og ufarlig både for den ansatte, for Fløibanen og for innleier. Målet her er at vi skal bidra til at flinke folk blir enda flinkere, blir inspirert og opplever personlig utvikling, og fremfor alt ikke blir permittert, sier Haukås.

Mange av de ansatte ved Fløibanen har svært bred erfaring og jobber innenfor mange ulike fagfelt. Kompetansen som de kan dele er oppsummert i de ulike stillingene listet her:

 

Service/butikk/hotell/administrasjon/aktivitet:

 

Helsepersonell/velvære:

https://shairskills.no/ledige/pleieassistent-2/

 

Teknisk personell:

https://shairskills.no/ledige/driftstekniker/