Fish Me anbefaler kompetansedeling via shAIRskills

Fish Me anbefaler kompetansedeling via shAIRskills

Sommeren nærmer seg og vi rekker en kort prat med Arnfinn Djukastein, daglig leder i Fish Me. Fish Me er en av flere bedrifter som har valgt å benytte seg av shAIRskills når de skulle ut for å hente kompetanse i forbindelse med profileringen av restauranten foran nok en turistsesong som blir litt utenom det vanlige.

Hvordan opplevde du å dele ansatt via shAIRskills?

Veldig positiv erfaring å ta med seg! Til å begynne med var jeg veldig spent på hvilke muligheter som var ved å bruke shAIRskills, og jeg var nok litt skeptisk til om dette kom til å passe oss. Dette var litt ukjent for meg. Men etter å ha møtt representantene fra shAIRskills og siden kandidaten, ble jeg mye mer positiv og vi fant ut at dette ville vi forsøke.

Er deling via shAIRskills noe du kunne tenke deg å anbefale for andre?

Ja absolutt! Vi måtte finne kompetanse kjapt, uten å binde oss for mye med tanke på stillingsprosent og tidsrom. Vi kan litt om sosiale medier og synlighet på sosiale flater, men gjerne ikke nok til å håndtere dette helt selv.  Skulle vi ansatt en person selv, kunne vi nok maks gjort det i en 50% stilling. Erfaringen vår er at det da ville være vanskelig å finne en veldig dyktig person, som var villig til å jobbe i en 50% stilling.

Skulle vi gått til et byrå, hadde vi trolig måtte forholde til flere personer. Vi var veldig tydelig på at vi ønsket å forholde oss til en person som også var tilgjengelig og tett på.

Hvordan har sesongen vært for dere så langt etter at dere åpnet for sesongen?

Vi har drevet i ca 1,5 måned nå, noe som egentlig er veldig spesielt for oss. I en normal situasjon har vi åpent 364 dager i året og har kun stengt 1.juledag. I år ble åpningen utsatt av åpenbare årsaker.

Men vi syns sesongen så langt har vært positiv, situasjonen tatt i betraktning. Fish Me har til enhver tid stort fokus på lokale kunder og lokale produkter, og dette er en av grunnverdiene våre. Normalt sett har også en svært stor andel av vår kundemasse vært utenlandske turister, men ettersom de utenlandske turistene uteblir i år, har vi har et enda større fokus på å tilpasse oss lokalbefolkningen. Her ligger litt av grunnen til at vi ønsker å benytte oss av shAIRskills, nettopp for å få inn en spesialkompetanse som kan rette fokuset mot lokalbefolkningen og gjøre oss enda mer synlige. Dette føler vi at vi har lyktes med i veldig stor grad.

Vi har også fått inn mer lokalvarer som man gjerne ikke finner i dagligvarebutikker og er opptatt av å løfte frem de lokale produsentene som gjerne ikke er så kjent for folk enda.

Så når turistene omsider kommer tilbake, så skal vi være klar for det også, samtidig som vi fortsatt skal ha et sterkt fokus på å nå ut til lokalbefolkning. Hos Fish Me skal det være noe for alle.